Zielona szakszuka

Zielona szakszuka

Zielona szakszuka

Porcje

2

porcje
Kalorie

236

kcal
Czas przygotowania

30

minutes

Składniki

  • 40 g cukinia

  • 1 g czosnek, w proszku

  • 2 jaja kurze całe

  • 10 ml olej rzepakowy

  • 30 g papryka zielona

  • 1 g pieprz czarny

  • 30 g por

  • 1 g sól morska

  • 70 g szpinak

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać olej. Pora pokroić w plasterki, paprykę i cukinię w drobną kostkę. Smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie (ok. 15 minut).
  • Doprawić do smaku solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym i wymieszać.
  • Dołożyć na patelnię szpinak, dusić wszystko razem. Zrobić w zielonej masie zagłębienia i wbić w nie jaja.
  • Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię pokrywką i dusić, aż jaja się zetną
Call Now Button Przewiń do góry