
Soczewica w warzywach
Servings
2
servingsCalories
295
kcalTotal time
1
hour10
minutesSkładniki
1/2 cebuli
1/2 małej cukinii
1/2 marchewki
1/2 puszki pomidorów krojonych
1 papryka zielona
ząbek czosnku
125g soczewicy
łyżka oliwy z oliwek
liść laurowy, sól, pieprz
Przygotowanie
- Ugotować soczewicę, przez około 25 minut (aż zmięknie).
- W międzyczasie głębokim rondlu podsmażyć pokrojone cebulę, pora i czosnek.
- Gdy się zeszklą dodać pokrojone w plastry marchewkę, cukinię, pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory oraz Ugotować soczewicę, przez około 25 minut (aż zmięknie).
- Liść laurowy, sól, pieprz i dusić około 10-15 minut. Odcedzoną soczewicę wymieszać z warzywami, jeszcze chwilę poddusić i podawać.