Soczewica w warzywach

Soczewica w warzywach

Soczewica w warzywach

Servings

2

servings
Calories

295

kcal
Total time

1

hour 

10

minutes

Składniki

  • 1/2 cebuli

  • 1/2 małej cukinii

  • 1/2 marchewki

  • 1/2 puszki pomidorów krojonych

  • 1 papryka zielona

  • ząbek czosnku

  • 125g soczewicy

  • łyżka oliwy z oliwek

  • liść laurowy, sól, pieprz

Przygotowanie

  • Ugotować soczewicę, przez około 25 minut (aż zmięknie).
  • W międzyczasie głębokim rondlu podsmażyć pokrojone cebulę, pora i czosnek.
  • Gdy się zeszklą dodać pokrojone w plastry marchewkę, cukinię, pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory oraz Ugotować soczewicę, przez około 25 minut (aż zmięknie).
  • Liść laurowy, sól, pieprz i dusić około 10-15 minut. Odcedzoną soczewicę wymieszać z warzywami, jeszcze chwilę poddusić i podawać.
Call Now Button Przewiń do góry