PLACUSZKI JABŁKOWE

PLACUSZKI JABŁKOWE

PLACUSZKI JABŁKOWE

Servings

4

servings
Calories

275

kcal
Total time

30

minutes

Składniki

  • 4 jaja

  • 400 g jabłek

  • 70 g mąki pszennej

  • 70 g mąki razowej

  • 10 g miodu

  • 10 ml oleju kokosowego

  • 10 g otrębów pszennych

  • 2 g proszku do pieczenia

Przygotowanie

  • Jajka ubić mikserem, dodać mąkę pszenną, razową oraz otręby, dokładnie wymieszać, na końcu dodać 300 ml wody i ponownie wymieszać.
  • Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, następnie dodać je do masy razem z cynamonem, miodem i proszkiem do pieczenia i połączyć z masą.
  • Placki smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni do zarumienienia.

    Wartości odżywcze (4 porcje):
    Wartość energetyczna1100 kcal
    Białko ogółem: 41.92 g
    Tłuszcz: 33.32 g
    Węglowodany ogółem: 162.72 g
    Błonnik pokarmowy: 16.24 g



Call Now Button Przewiń do góry