
Makaron z kurczakiem, fasolką i mozzarella
Porcje
2
porcjeKalorie
x
kcalCzas przygotowania
30
minutesSkładniki
60 g makaronu pełnoziarnistego
pierś z kurczaka 200g
1 cebula,
200 g zielonej fasolki szparagowej
1 mała czerwona papryka
1/2 kulki mozzarelli light
sól, pieprz
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
olej 1 łyżka,
Przygotowanie
- Posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie.
- Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka przyprawionego solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy kilka minut, a gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
- Smażymy kilka minut i wrzucamy liście szpinaku. Trzymamy na ogniu mieszając, aż warzywa zmiękną.
- Dodajemy posiekane zioła. Doprawiamy. Dodajemy sok z cytryny i dodajemy połowę fety pokrojonej w kostkę.
- Mieszamy delikatnie i wykładamy na talerze. Posypujemy resztą fety i pomidorkami pokrojonymi na pół