Makaron z kurczakiem, fasolką i mozzarella

Makaron z kurczakiem, fasolką i mozzarella

Makaron z kurczakiem, fasolką i mozzarella

Porcje

2

porcje
Kalorie

x

kcal
Czas przygotowania

30

minutes

Składniki

  • 60 g makaronu pełnoziarnistego

  • pierś z kurczaka 200g

  • 1 cebula,

  • 200 g zielonej fasolki szparagowej

  • 1 mała czerwona papryka

  • 1/2 kulki mozzarelli light

  • sól, pieprz

  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,

  • olej 1 łyżka,

Przygotowanie

  • Posiekaną cebulę podsmażamy na oliwie.
  • Dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka przyprawionego solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy kilka minut, a gdy mięso nie będzie już surowe dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię.
  • Smażymy kilka minut i wrzucamy liście szpinaku. Trzymamy na ogniu mieszając, aż warzywa zmiękną.
  • Dodajemy posiekane zioła. Doprawiamy. Dodajemy sok z cytryny i dodajemy połowę fety pokrojonej w kostkę.
  • Mieszamy delikatnie i wykładamy na talerze. Posypujemy resztą fety i pomidorkami pokrojonymi na pół
Call Now Button Przewiń do góry