Gazpacho – hiszpański chłodnik z pomidorów

Gazpacho

Gazpacho

Porcje

2

porcje
Kalorie

538

kcal
Czas przygotowania

20

minutes

Składniki

  • 850 g – Pomidor

  • 200 g – Papryka czerwona

  • 200 g – Papryka zielona

  • 50 g – Ogórek

  • 5 g – Czosnek

  • 2 g – Bazylia, świeża

  • 25 ml – Oliwa z oliwek

  • 25 ml – Ocet balsamiczny

  • 1 g – Mięta pieprzowa, świeża

  • 2 g – Pietruszka, liście

  • 2 g – Pieprz czarny

  • 2 g – Sól biała

Przygotowanie

  • Pomidor i ogórek obrać, a papryki z czosnkiem rozdrobnić.
  • Włożyć warzywa do blendera i dodać oliwę, ocet, sól i przyprawy: pieprz, bazylię, pietruszkę i miętę.
  • Wszystko dokładnie zmiksować.
  • Krem podać na zimno.

Call Now Button Przewiń do góry