Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Porcje

2

porcje
Kalorie

382

kcal
Czas przygotowania

40

minutes

Składniki

  • 56 g jaja kurze całe

  • 40 g bazylia świeża

  • 105 g cebula

  • 500 g cukinia

  • 10 g czosnek

  • 45 g marchew

  • 20 ml oliwa z oliwek

  • 60 g papryka czerwona

  • 140 g pieczarka uprawna świeża

  • 18 g pietruszka, liście

  • 340 g pomidor

  • 2 g papryka, w proszku

  • 1 g pieprz czarny

  • 100 g ser typu “feta”

  • 6 g sól biała

Przygotowanie

  • Cukinię pokroić na pół i wybrać z niej miąższ łyżką, cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z pokrojonym czosnkiem.
  • Pieczarki obrać oraz pokroić w plasterki.
  • Marchewkę zetrzeć, dodać z pieczarkami do smażenia.
  • Paprykę oraz pomidory pokroić w kostkę i dorzucić na patelnie razem z miąższem z cukinii, bazylią, serem feta, pietruszką, jajkiem. Cukinię skropić oliwą z oliwek, przyprawić.
  • Na koniec nadziewać cukinię farszem i wstawić na blasze do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 25 min
Call Now Button Przewiń do góry